Menu

Wandelen

Of je nu houdt van een stevige wandeling met flink wat kilometers of liever rustig aan deot en volop geniet van de natuur. In ons Overijsselse Vechtdal valt er veel te wandelen. We hebben een aantal leuke tips voor je:

Kromme Kolkpad

Direct vanaf de camping kun je het 'Kromme Kolkpad' van 3,5 kmvolgen. Deze wandeling voert je langs de Vecht, langs de Kromme Kolk en over de dijk. Je wandelt langs de Beeldentuin op Landgoed Anningahof, over de Berkumerbrug en hessenwegen waar vroeger grote karren van Duitse kooplieden overheen reden. Honden zijn op deze route niet toegestaan, ook niet aangelijnd.

Het Piratenpad

Met kinderen is het super leuk om het Piratenpad van ca. 3 km in het Laarbos in Ommen te volgen met het thema piraten. Bij de kinderboerderij in Ommen kun je een rugzakje kopen met leuke artikelen en vragen die je onderweg kunt gebruiken. Na de wandeling kun je gelijk een bezoek aan de kinderboerderij brengen.

Archemerbergroute

Deze route brengt je over 12,5 km onverhard wandelpad over de flanken van de Archemerberg en de Lemelerberg. Geniet onderweg van de prachtige natuur en heidevelden. 

Nog meer wandelroutes

Omgeving overzicht